Патріарх Філарет освятив води Дніпра у столичному Гідропарку

19 січня 2023 року Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет звершив чин Великого освячення води біля каплиці Хрещення Господнього у столичному Гідропарку. Саме тут, за сталою традицією, у день свята Богоявлення, Патріарх Філарет звершує освячення вод українського Йордану – Дніпра, головної ріки України.

Його Святості співслужили настоятель Володимирського патріаршого кафедрального собору протоієрей Борис Табачек, благочинний лівобережної частини м. Києва протоієрей Олександр Верба та інше духовенство. За богослужінням молились представники влади, парафіяни та кияни, які зібралися, щоб розділити радість свята.

Після освячення води на паперті каплиці, Патріарх Філарет зійшов на берег Дніпра та освятив його води. Освяченою водою Патріарх окропив віруючих, привітав їх із великим святом Хрещення Господнього та закликав на присутніх Боже благословення.

Пресслужба Київської Патріархії

Поділитися дописом:

Наступна

АНОНС. Богослужіння з нагоди дня народження Святійшого Патріарха Філарета

20.01.2023
Дорогі браття і сестри! 23 січня 2023 року Українська Православна Церква Київського Патріархату відзначатиме 94–ліття від дня народження свого Предстоятеля – Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета. Поділитися дописом: