Святійший Патріарх Філарет відзначив нагородами військовослужбовців ЗСУ

27 лютого 2023 року Патріарх Київській і всієї Руси-України Філарет у своїй резиденції зустрівся з військовослужбовцями спеціального підрозділу «ЗҐАРД» Збройних сил України.

Під час зустрічі Святійши Патріарх Філарет нагородив, за захист України від агресора та жертовну любов до Вітчизни, воїнів Юрія Суровецького, Андрія Тицяка і Володимира Миколайчука орденом рівноапостольного князя Володимира ІІІ ступеня.

У свою чергу присутні гості подякували Патріарху за церковні нагороди, розповіли про особливості військової діяльності і висловили тверду впевненість у перемозі України над ворогом.

Наприкінці зустрічі Святійший Патріарх Філарет поблагословив усіх присутніх на подальшу працю, побажав перемоги Україні: “Недалекий той час, коли ми повернемо Донбас і Крим, бо це наша земля, а росіяни там – чужинці. Українці сьогодні захищають не лише себе, але й цілу Європу, весь цивілізований світ. Ми хочемо миру і цього хоче і Бог. Перемога буде наша, бо правда завжди перемагає. Я дякую вам за вашу жертовність і любов до України“, – наголосив Патріарх Філарет.

Пресслужба Київської патріархії

Поділитися дописом:

Наступна

Великий піст: історія та значення для православного християнина

27.02.2023
Великий піст – це найважливіший і найдавніший з багатоденних постів Церкви, цей час є підготовкою до головного православного свята – Пасхи, Світлого Христового Воскресіння. Поділитися дописом: