Предстоятель звершив Божественну літургію у день свята Богоявлення

У день свята Богоявлення, Хрещення Господа Бога і Спаса нашого Ісуса Христа, 19 січня 2023 року, Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет у Володимирському патріаршому кафедральному соборі звершив святкову Божественну літургію.

Напередодні, 18  січня ввечері, Святійший Патріарх Філарет відслужив у соборі всенічне бдіння. Його Святості співслужило духовенство кафедрального собору.

На літургії, після заамвонної молитви під спів тропарів «Глас Господній над водами лунає, промовляючи: прийдіть і прийміть усі Духа премудрості…» Патріарх Філарет у співслужінні духовенства звершив чин Великого освячення води та окропив нею віруючий народ.

Святійший владика привітав парафіян кафедрального собору з великим святом.

«Дорогі браття і сестри, вітаю вас зі святом Хрещення Господнього. Хрещення для християн є те саме, що обрізання для юдеїв. Через обрізання юдеї належали до богообраного народу. Але могли обрізуватися не тільки юдеї, а й люди інших націй. Якщо вони обрізувалися, то вони належали до релігії істинної, не кланялися ідолам і ложним богам. Так само і хрещення. Хрещення свідчить про те, що ця людина належить до Христа, до християн. І тому таке значення має хрещення для кожного із нас. Хрещений – християнин, не хрещений – язичник, до Бога Істинного не маєш ніякого відношення. Тому, я ще раз вітаю вас, дорогі браття і сестри, зі святом і бажаю всім нам миру в Україні, чого зараз так не вистачає нашому народу. І ми віримо, що Господь помилує нас і пошле нам мир і спокій. Будемо молитися за те, щоб Господь якнайшвидше послав нам мир і благополуччя» – сказав Патріарх Філарет.

Пресслужба Київської Патріархії

Поділитися дописом:

Наступна

Патріарх Філарет освятив води Дніпра у столичному Гідропарку

19.01.2023
19 січня 2023 року Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет звершив чин Великого освячення води біля каплиці Хрещення Господнього у столичному Гідропарку. Саме тут, за сталою традицією, у день свята Богоявлення, Патріарх Філарет звершує освячення вод українського Йордану – Дніпра, головної ріки України. Поділитися дописом: