Святійший Патріарх Філарет звершив новорічний молебень у Володимирському кафедральному соборі

31 грудня 2021 року після вечірнього богослужіння Святійший Патріарх Філарет звершив святковий новорічний молебень у Володимирському кафедральному патріаршому соборі.

Під час звершення новорічного молебню Його Святості співслужили настоятель храму протоієрей Борис Табачек та духовенство кафедрального собору.

Після молебню Патріарх привітав вірян із прийдешнім Новим роком та звернувся до присутніх у храмі з повчальним словом:

“Всечесні отці, дорогі браття і сестри! Вітаю всіх вас із прийдешнім Новим 2022 роком. 

Кожного разу у всі святкові дні ми бажаємо якісь особливі побажання. І які для нас найважливіші побажання? Перше побажання – це мир для України, бо це важливо, бо якщо буде війна, то буде велике горе. Тому ми повинні молитися і бажати, щоб Господь дав Україні та всьому світу мир. Друге важливе побажання – це мати здоров’я. Щоб Господь дарував кожному із нас душевне і тілесне здоров’я. 

Тому в Новий 2022 рік я бажаю, щоб Господь для України і всього світу мир, дарував нам здоров’я, благополуччя і щоб послав нам Божественну благодать, яка б допомагала нам перетерпіти всі труднощі. Нехай Господь завжди перебуває з нами!”, – сказав у своєму вітальному слові Патріарх Філарет.

Богослужіння завершилося традиційним многоліттям.

Пресслужба Київської патріархії

Поділитися дописом:

Наступна

Подячний новорічний молебень у 72-гу річницю чернечого постригу Святійшого Патріарха Філарета

1.01.2022
1 січня 2022 року виповнюється 72 роки з часу чернечого постригу Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета. У далекому 1950 році, під час навчання в Московській духовній академії, тоді ще студент Михайло Денисенко, прийняв чернецтво з ім’ям Філарет, на честь святого праведного Філарета Милостивого. Поділитися дописом: