Святійший Патріарх Філарет звершив Всенічне бдіння з чином Погребіння Божої Матері

28 серпня 2022 року Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет звершив Всенічне бдіння з чином Погребіння Божої Матері у Володимирському кафедральному соборі м. Києва.

Його Святості співслужив клір патріаршого собору.

Чин погребіння Божої Матері складено за образом Чину погребіння Плащаниці Спасителя, який звершується напередодні Великої Суботи і являє собою спів віршів сімнадцятої кафізми, після кожного з яких читаються особливі тропарі на честь Богородиці, що оспівують дивне та величне Успіння Божої Матері та забрання Пречистого Тіла Її Господом на небеса.

Після великого славослів’я, під спів молитви «Святий Боже», Патріарх Філарет очолив хресний хід навколо собору з Плащаницею із зображенням Успіння Пресвятої Богородиці.

Наприкінці богослужіння присутні у храмі вклонилися святій Плащаниці Пречистої Діви Марії.

Пресвята Богородице, спаси нас і допомагай нам!

Пресслужба Київської патріархії

Поділитися дописом:

Наступна

Патріарх Філарет звершив молебень за зниклих безвісти і полонених захисників України

30.08.2022
30 серпня 2022 року, у Міжнародний день зниклих безвісти, Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет звершив молебень за пошук і знайдення зниклих безвісти, звільнення з полону російського агресора-окупанта наших воїнів-захисників України, за родини героїв та мир в Україні. Поділитися дописом: