Святійший Патріарх Філарет очолив Божественну літургію у день свята Різдва Христового

7 січня 2020 року, в день свята Різдва Господа Бога і Спаса нашого Ісуса Христа, Святійший Патріарх Київський  і всієї Руси-України Філарет звершив Божественну літургію у Володимирському кафедральному соборі м. Києва.

Напередодні Святійший Патріарх Філарет відслужив Різдвяне Всенічне бдіння.

Різдвяне послання Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета до архіпастирів, пастирів, чернецтва і всіх вірних Української Православної Церкви Київського Патріархату виголосив клірик собору протоієрей Іоан Київський.

Величний Патріарший собор ледь вміщав всіх парафіян, які прийшли цього дня до храму, щоб помолитися та віддати славу і хвалу Господу Богу і Спасителю нашому Ісусу Христу.

Після Божественної літургії Патріарший хор виконав концерт різдвяних колядок, а впродовж дня у храмі лунали колядки і піснеспіви свята у виконанні кліросного хору собору.

Ми, православні християни, святкуючи і вшановуючи величне народження Христа-Спасителя, знову нагадуємо собі, що Син Божий народився від Духа Святого і Марії Діви не задля Себе Самого, а заради нас та заради нашого спасіння. Тому і виголошує і закликає Церква в ці святкові дні: «Христос народжується – славте! Христос з небес – зустрічайте! Христос на землі – возносітеся!»

Прославляючи народженого Христа Спасителя, дякуємо Йому за всі Його благодіяння, за радість і скорботу. Нехай світлосяйне проміння Вифлеємської зірки осяює наші душі і серця світлом миру, любові і правди.

Христос народився! Славімо Його!

 

 

Прес-служба Київської Патріархії

Поділитися дописом:

Наступна

У день свята Різдва Христового Патріарх Філарет відслужив Всенічне бдіння

7.01.2020
Напередодні свята Собору Пресвятої Богородиці, ввечері 7 січня 2020 року,  Святійший Патріарх Філарет звершив Всенічне бдіння у Свято-Володимирському кафедральному соборі м. Києва. Його Святості співслужили єпископ Переяславський і Білоцерківський Андрій, настоятель храму протоієрей Борис Табачек та духовенство собору. За богослужінням співали Патріарший хор Володимирського собору та кліросний хор храму. Під […]