Святійший Патріарх Філарет очолив читання акафісту святому священномученику Макарію

2 квітня 2020 року Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет звершив читання акафісту святому священномученику Макарію, митрополиту Київському перед його нетлінними і чудотворними мощами у Володимирському кафедральному соборі м.Києва.

Його Святості співслужили єпископ Переяславський і Білоцерківський Андрій, настоятель храму протоієрей Борис Табачек та духовенство собору.

Відзначимо, що кожного четверга о 17:00 годині у Володимирському соборі, де перебувають мощі святого, служиться вечірня (у Великий піст – повечір’я) з акафістом священномученику Макарію.

Благодать Пресвятого Духа випроси нам, заступнику наш, щоб усе немічне в нас зцілилось і те, що втрачається, поповнювалося; щоб невірні і заблудлі до віри Христової навернулися, уподібнюючись вірі твоїй, щоб малодушні й ті, що у відчаї, надією безсумнівною утвердилися, упованням на молитви твої зміцнюючись; щоб жорстокі й немилостиві любов’ю невичерпною палали і, твоєю любов’ю будучи обпалені, всі разом щоб взивали до Джерела всякої благості: алилуя.

 

 

Прес-служба Київської Патріархії

Поділитися дописом:

Наступна

Утреня з читанням Акафісту Пресвятій Богородиці

3.04.2020
3 квітня 2020 року, у п’ятницю ввечері, Святійший Патріарх Філарет очолив читання Акафісту Пресвятій Богородиці на Утрені у Свято-Володимирському кафедральному соборі. Його Святості співслужили єпископ Переяславський і Білоцерківський Андрій, настоятель патріаршого собору прот. Борис Табачек та духовенство храму. Поділитися дописом: