Святійший Патріарх Філарет освятив води Дніпра

19 січня 2020 року Святійший Патріарх Філарет звершив чин Великого освячення води біля каплиці Хрещення Господнього у столичному Гідропарку на запрошення голови Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації Петра Онофрійчука. Саме тут, біля головної річки України – Дніпра, за сталою традицією, кияни щороку масово відзначають свято Хрещення Господнього.

Його Святості співслужили Його Святості співслужили єпископ Переяславський і Білоцерківський Андрій, настоятель Володимирського собору протоієрей Борис Табачек та духовенство. За богослужінням молились віряни та велика кількість киян, які зібралися, щоб розділити радість свята.

Після освячення води на паперті каплиці, Патріарх Філарет зійшов на берег Дніпра та освятив його води. Освяченою водою Патріарх окропив численних віруючих та привітав їх із великим святом.

Впродовж дня на березі Дніпра лунали колядки, щедрівки, які прославляли Господа та оспівували велике свято Богоявлення, що завершує цикл різдвяно-новорічних свят.

 

 

Прес-служба Київської Патріархії

Поділитися дописом:

Наступна

Патріарх Філарет звершив чин похорону командира збитого в Ірані літака Володимира Гапоненка

20.01.2020
20 січня 2020 року у Свято-Володимирському патріаршому кафедральному соборі відбулося відспівування командира екіпажу збитого в Ірані літака Boeing 737 авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України» Володимира Гапоненка. Поділитися дописом: