Святійший Патріарх Філарет висловив співчуття у зв’язку з упокоєнням протоієрея Павла Кочкодана

31 березня 2020 року, на 73 році життя, після тяжкої тривалої хвороби, відійшов до Господа митрофорний протоієрей Павло Кочкодан, ключар кафедрального Свято-Покровського собору м. Львова та багаторічний його клірик.

Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет висловив співчуття у зв’язку з упокоєнням новопреставленого протоієрея Павла Кочкодана.

Митрополиту Львівському і Сокальському Димитрію

Духовенству і парафіянам Свято-Покровського кафедрального собору м. Львова

Рідним і близьким протоієрея Павла Кочкодана

Ваше Високопреосвященство, всечесні отці, дорогі браття і сестри!

Зі скорботою сприйняв звістку про упокоєння протоієрея Павла Кочкодана, багатолітнього клірика і ключаря кафедрального Свято-Покровського собору м. Львова.

Отець Павло, поклавши своє життя на вівтар служіння Богові, ревно звершував високий і відповідальний послух Церкві. Отець Павло був високообдарованою, глибоко освіченою, культурною і духовною людиною. За роки свого пастирського служіння, Його Високопреподобіє отримав великий авторитет у львівського духовенства і полум’яну любов віруючого народу. Будучи учасником багатьох важливих історичних подій в житті Церкви, отець Павло засвідчував свою непохитну вірність Богові та Православній Церкві.

Розділяючи скорботу львівської церковної громади, висловлюю всім вам щирі співчуття у зв’язку з важкою втратою та возсилаю свою молитву до Бога за упокоєння новопреставленого служителя Христового у Царстві Небесному.

Нехай Всемилостивий Господь упокоїть душу новопреставленого протоієрея Павла в оселях праведних.

Зі співчуттям,

ФІЛАРЕТ,
ПАТРІАРХ КИЇВСЬКИЙ
І ВСІЄЇ РУСИ-УКРАЇНИ

 

 

Прес-служба Київської Патріархії

Поділитися дописом:

Наступна

Великий Покаянний канон святого преподобного Андрія Критського

1.04.2020
Перлиною Православного Богослужіння є Великий Покаянний канон святого преподобного Андрія Критського. Саме читанням цього розчуленого зову душі прп. Андрія Матір-Церква відкриває нам ворота Святої Чотиридесятниці. Поділитися дописом: