Терміново! У смт. Клавдієве-Тарасове на Київщині представники ПЦУ намагаються рейдерськи захопити парафію Київського Патріархату

Представники Православної Церкви України продовжують звершувати рейдерські захоплення парафій Української Православної Церкви Київського Патріархату.

Станом на 20.00 1 серпня 2019 року відбувається захоплення парафій святих мучениць Віри, Надії, Любові та матері їхньої Софії в селищі Клавдієве-Тарасове Бородянського району Київської області.

У селищі парафія разом зі своїм настоятем священником Сергієм Струком є вірними Української Православної Церкви Київського Патріархату. На даний момент до храму прибули духовенство Бородяньского благочиння ПЦУ на чолі з благочинним протоієреєм Іваном Дзюбою, а також з людьми, які не є членами громади і постійними парафіянами  храму. Представники ПЦУ незаконно створюють нову громаду, звершують психологічний тиск та ображають настоятеля та парафіян Київського Патріархату і намагаються захопити храм.

Станом на 21.00 представники ПЦУ залишили територію храму. Зараз у храмі буде звершуватися подячний молебень, який очолить настоятель Володимирського кафедрального патріаршого собору прот. Борис Табачек разом з настоятелем протоієреєм Сергієм Струком  та духовенством Київського Патріархату.

Українська Православна Церква Київського Патріархату звертається до правоохоронних органів, українських та міжнародних правозахисних організацій з проханням захистити конституційні права віруючих Київського Патріархату та зупинити незаконні рейдерські дії представників Православної Церкви України.

Ми просимо засоби масової інформації звернути свою увагу та висвітлити беззаконня, яке чинить ПЦУ по відношення до УПЦ КП.

Також поросимо святих молитов за настоятеля прот. Сергія і парафіян храму святих мучениць Віри, Надії, Любові та матері їхньої Софії селища Клавдієве-Тарасове, щоб Господь їх укріпив та захистив від гріховного насильства представників Православної Церкви України.

Прес-служба Київської Патріархії 

Поділитися дописом:

Наступна

Сюжет щодо спроби рейдерства представниками ПЦУ парафії Київського Патріархату у смт Клавдієво-Тарасове

2.08.2019
Вчора ввечері, коли стало відомо, що у смт. Клавдієво-Тарасове на Київщині відбувається спроба захоплення представниками ПЦУ парафії Української Православної Церкви Київського Патріархату, духовенство Володимирського патріаршого кафедрального собору, після Всенічного бдіння напередодні свята пророка Божого Іллі, вирушило у селище, щоб підтримати настоятеля храму святих мучениці Віри, Надії, Любові і матері їх […]