У 7-му річницю визволення Маріуполя Патріарх Філарет відзначив добровольців

13 червня, у 7-му річницю звільнення Маріуполя, Святійший Патріарх Філарет, після Божественної Літургії у Володимирському патріаршому кафедральному соборі, відзначив церковними нагородами оборонців і визволитетів Маріуполя від російських окупантів.

У цей день Предстоятель Української Православної Церкви Київського Патріархату вручив церковні нагороди, зокрема, Ордени Святого рівноапостольного князя Володимира ІІІ-го ступеня: Ігорю Криворучку, одному із польових командирів Майдану, співзасновнику «Правого сектору» та добровольчого батальйону «Азов», командиру 1 роти; Володимиру Шпарі, політв’язню у справі, так званих, «Васильківських терористів», співзасновнику і першому командиру добровольчого батальйону «Азов» (наразі продовжує службу в батальйоні «Миротворець»); рабину Натану Хазіну, учаснику Революції Гідності, командиру «Єврейської сотні» (разом із якою вступив до добровольчого батальйону «Азов»), раднику начальника Генерального штабу ЗСУ, одному з батьків української аеророзвідки; Олегу Однороженку, заступнику командира батальйону «Азов», доктору історичних наук. Боєць батальйону «Азов» Олександр Приходін був нагороджений медаллю «За жертовність і любов до України».

Також Патріарх Філарет відзначив полковника, начальника Маріупольської міліції (9 травня 2014 р. був викрадений і катований російськими терористами) Валерія Андрущука Орденом Архистратига Михаїла та учасницю Революції Гідності, прессекретаря добровольчого батальйону «Азов» Анну Сеник – Орденом Великомучениці Варвари

«Серед нас є захисники українського міста Маріуполь. На жаль, немає тодішнього заступника командира батальйону «Азов» Ігоря Мосійчука. Ми молимося, щоб він повернувся в Україну та був поруч. Вони готові були віддати життя за нас, а деякі його і поклали. Ці люди і зараз на Донбасі стоять стіною за нас, як найкращі сини і дочки країни, відстоюють свободу нашої України. Ми ніколи чужих земель не завойовували, але й своїх не віддамо. Я хочу вручити ці нагороди, як символ нашої вдячності захисникам України», – сказав Святійший Патріарх Філарет.

Пресслужба Київської Патріархії

Поділитися дописом:

Наступна

Патріарх Філарет увійшов у Топ-20 впливових людей Києва

17.06.2021
Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет увійшов у Топ-20 впливових особистостей столиці. Поділитися дописом: