У час Великого посту будемо посилено молитись за Україну, – Патріарх Філарет (відеозвернення на початок посту)

Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет благословив вірян на Великий піст і закликав в цей особливий час до посиленої молитви за Україну, щоб Господь Бог звільнив нас від нашестя чужинців і благословив український народ справедливим миром і перемогою.

«Дорогі браття і сестри! Ми переживаємо дуже тяжкі часи для України. Фактично, триває війна Росії проти України. Але, не зважаючи на це, наступає Великий піст.

Як ми повинні поводити себе у ці часи? Треба виконувати традиційні наші ставлення до Великого посту, тобто поститись, і посилено молитися, тому що сам піст буде сприяти нашій молитві і Господь почує нашу молитву. Почує обов’язково. Чому Він почує? Бо ми Його просимо, а просимо, тому що на нас напали і ми страждаємо. І страждаючи, звертаємось до Тебе, Господи – допоможи нам!

Може Бог не допомогти своїм людям? Хіба може, коли дитина звертається до батьків і просить допомоги, батьки не допоможуть своїй дитині? Допоможуть. Так і Господь, коли ми звертаємось, як сини і дочки України до Свого Творця, до Господа Ісуса Христа, то Господь поможе. Допоможе і ми переможемо! Переможемо обов’язково, бо з нами Бог! З нами Бог, тому що з нами правда. А якщо з нами Бог, то перемога забезпечена, бо ніхто не може перемогти Бога.

І тому ми, заздалегідь, дякуємо Богові за всі Його благодіяння по відношенню до України і за ті випробування, які Він нам посилає. І ми залишаємось вірними і Йому і вірними своїй Україні, своєму українському народові.

З нами Бог і з нами Україна!» – сказав у своєму зверненні Патріарх Філарет.

Пресслужба Київської Патріархії

Поділитися дописом:

Наступна

Патріарх Філарет звершив читання першої частини Покаянного канону преподобного Андрія Критського

7.03.2022
7 березня 2022 року, в понеділок першої седмиці Великого посту, Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет звершив Велике повечір’я з читанням першої частини Великого покаянного канону преподобного Андрія Критського у Володимирському кафедральному соборі міста Києва. Поділитися дописом: