У день пам’яті святителя і чудотворця Миколая Патріарх Філарет звершив Літургію у Володимирському соборі

19 грудня Православна Церква вшановує пам’ять святителя Миколая, архієпископа Мир Лікійських, Чудотворця.

Із нагоди свята напередодні, ввечері Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет звершив звершив Всенічне бдіння у Свято-Володимирському соборі. Його Святості співслужили архієпископ Андрій та духовенство кафедрального собору. На літії за вечірнею були благословенні хліб, вино, пшениця та єлей.

19 грудня, у самий день свята, Святійший Патріарх Філарет відслужив урочисту Божественну літургію святителя Іоана Золотоустого.

За богослужінням із словом проповіді до вірян звернувся архієпископ Андрій. Богослужіння завершилось молебнем до святителя Миколая.

Патріарх Філарет привітав вірян зі святом та закликав на них Боже благословення:

“Дорогі браття і сестри! Вітаю вас із великим християнським святом – днем пам’яті святителя і чудотворця Миколая. Невипадково святителя Миколая шанує весь християнський світ. Чому таке велике шанування цього святого? Тому що святитель Миколай допомагав і допомагає всім хто звертався до нього з вірою, молитвою і надією. І нам зараз, коли переживаємо нелегкі часи і труднощі в Україні і в усьому світі, треба молити святителя Миколая, щоб за його заступництвом Господь сподобив нас пережити це складне життя і всі труднощі за допомогою благодаті Божої.

І якщо ми будемо молитися до святителя Миколая, то він обов’язково допоможе нам, бо якби він не допомагав, то до нього б не зверталися і не йшло стільки людей. А звертаються тому, що святитель Миколай допомагає в бідах, напастях і різних труднощах” – сказав Патріарх Філарет.

Прес-служба Київської патріархії

Поділитися дописом:

Наступна

Патріарше богослужіння у неділю 28-му після П’ятидесятниці

20.12.2020
20 грудня 2020 року, в неділю 28-му після П’ятидесятниці та в день пам’яті святителя Амвросія, єпископа Медіоланського, Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет очолив Божественну літургію у Свято-Володимирському патріаршому кафедральному соборі. Поділитися дописом: