Патріарх Філарет привітав відкриття «Скверу мислителів» у Харкові

Відкриття «Скверу мислителів», який символізує дружні стосунки між Україною, Казахстаном та Азербайджаном, відбулося 23 жовтня 2021 року в місті Харкові, завдяки Почесному консульству Республіки Казахстан.

У сквері встановлена скульптурна композиція з трьох фігур: українського філософа, богослова, поета і педагога Григорія Сковороди, азербайджанського просвітителя, філософа і громадського діяча Мірзи Фаталі Ахундова і казахського поета, мислителя, реформатора культури Абая Кунанбаєва.

У церемонії відкриття взяли участь секретар Харківської міської ради Ігор Терехов, посол Казахстану в Україні Дархан Калетаєв, посол Азербайджану в Україні Ельміра Ахундова, посол В’єтнаму в Україні Нгуєн Хоан Тхань, Почесний консул Гвінейської Республіки Рамін Мансуріян і члени Харківського Дипломатичного клубу.

Почесне консульство Казахстану у місті Харків направило запрошення на ім’я Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета відвідати цей важливий захід і благословити відродження духовних традицій.

Його Святість написав вітального листа очільнику дипломатичної місії і меценату скульптурної композиції трьох мислителів пану Еміну Наджафлі, в якому підкреслив важливість цієї події до 300-ліття Григорія Сковороди, і побажав й надалі звершувати благі справи в ім‘я побожного українського народу. Лист Предстоятеля Київського Патріархату був зачитаний на церемонії відкриття пам’ятника у відреставрованому сквері, а також на урочистому прийомі в Харьківському Дипломатичному клубі.

Пресслужба Київської Патріархії

Поділитися дописом:

Наступна

Архиєпископ Андрій привітав директора ДП «Державний науково-дослідний інститут будівельних конструкцій» з ювілеєм

3.11.2021
2 листопада 2021 року, з благословення Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета та на запрошення заступника директора ДП «НДІБК», керуючий справами Київської Патріархії архиєпископ Андрій взяв участь в урочистому заході присвяченому 70-річчю від дня народження директора Державного підприємства «Державний науково-дослідний інститут будівельних конструкцій» – Фаренюка Геннадія Григоровича. Поділитися дописом: