У неділю 21-шу після П’ятидесятниці Патріарх Філарет очолив воскресне богослужіння

6 листопада 2022 року, у неділю 21-шу після П’ятидесятниці та день вшанування ікони Божої Матері “Всіх скорботних Радість”, Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет звершив Божественну літургію у Володимирському патріаршому соборі міста Києва у співслужінні духовенства кафедрального храму.

Напередодні ввечері, 5 листопада, Патріарх Філарет відслужив у соборі всенічне бдіння.

За богослужінням підносились посилені молитви за Україну, щоб Господь Бог визволив нас від нашестя чужинців, зміцнив і захистив наших воїнів і подав українському народові справедливий мир і перемогу.

Після запричасного стиха проповідь на тему євангельського читання, притчі про багача і Лазаря, виголосив настоятель собору протоієрей Борис Табачек.

Богослужіння завершилося молебнем до Пресвятої Богородиці перед Її чудотворним образом «Несподівана радість», під час якого Патріарх Філарет виголосив молитву про визволення України від нашестя чужинців, щоб Господь почув наші благання і подав Україні перемогу та мир.

Того ж дня після вечірнього богослужіння у Володимирському соборі Святійший Патріарх Філарет читатиме акафіст Покрові Божої Матері.

Пресслужба Київської патріархії

Поділитися дописом:

Наступна

8 листопада пам’ять великомученика Димитрія Солунського

8.11.2022
Святий великомученик Димитрій народився у сім’ї римського проконсула міста Солунь (нині Салоніки в Греції) у III ст. На той час більшість мешканців міста були язичниками, але чимала християнська громада, заснована апостолом Павлом, існувала вже триста років. До таємних сповідників християнської віри належала і родина Димитрія. Коли юнак подорослішав, батьки показали […]