У неділю 7-му після П’ятидесятниці Патріарх Філарет очолив богослужіння у Володимирському соборі

31 липня 2022 року, у неділю 7-му після П’ятидесятниці та день пам’яті святих отців шести Вселенських соборів, Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет звершив Божественну літургію у Володимирському патріаршому соборі міста Києва у співслужінні духовенства кафедрального храму.

Напередодні ввечері, 30 липня, Патріарх Філарет відслужив у соборі всенічне бдіння.

За богослужінням підносились посилені молитви за Україну, щоб Господь Бог визволив нас від нашестя чужинців, зміцнив і захистив наших воїнів і подав українському народові справедливий мир і перемогу.

Після запричасного стиха проповідь на тему євангельського читання виголосив клірик храму протоієрей Іоан Київський.

Богослужіння завершилося молебнем до Пресвятої Богородиці перед Її чудотворним образом «Несподівана радість», під час якого Патріарх Філарет виголосив молитву про визволення України від нашестя чужинців, щоб Господь почув наші благання і подав Україні перемогу та мир.

Того ж дня після вечірнього богослужіння у Володимирському соборі Святійший Патріарх Філарет читатиме акафіст Покрові Божої Матері.

Пресслужба Київської патріархії

Поділитися дописом:

Наступна

Патріарше богослужіння в день пам'яті святого пророка Божого Іллі

2.08.2022
2 серпня 2022 року, коли Православна Церква урочисто святкує  пам’ять пророка Божого Іллі, Святійший Патріарх Філарет звершив Божественну літургію у Володимирському кафедральному соборі м. Києва. Поділитися дописом: