У неділю п’яту Великого посту Патріарх Філарет очолив Божественну літургію

2 квітня 2023 року, у п’яту неділю Великого посту, Православна Церква вшановує пам’ять преподобної Марії Єгипетської.

Напередодні воскресного дня, 1 квітня в суботу ввечері, Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет звершив у Володимирському кафедральному соборі столиці всенічне бдіння. Йому співслужило духовенство кафедрального собору.

У неділю зранку Патріарх Філарет відправив у соборі Божественну літургію святителя Василія Великого.

За богослужінням підносились сугубі молитви за Богом бережену державу нашу Україну, щоб Всемилостивий Господь визволив нас від нашестя чужинців, зміцнив і захистив наших воїнів і подав українському народові довгоочікуваний справедливий мир і перемогу!

На запричасному, про важливість молитви і посту в духовному житті християнина, виголосив проповідь клірик собору протоієрей Іоан Київський.

Богослужіння завершилось молебнем, під час якого Патріарх Філарет виголосив молитву до преподобної Марії Єгипетської.

Цього ж дня ввечері Патріарх Філарет звершить у Володимирському соборі вечірнє богослужіння з читанням акафісту Страстям Христовим.

Пресслужба Київської патріархії

Поділитися дописом:

Наступна

У Володимирському соборі провели в останню путь загиблого захисника України Сергія Михайлова

2.04.2023
2 квітня 2023 року, з благословення Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета, у Володимирському кафедральному соборі м. Києва попрощалися з українським воїном Сергієм Михайловим, військовослужбовцем 112 окремої бригади ТрО. Поділитися дописом: