У США відбулося представлення вікарного єпископа Філадельфійського Луки (Згоби)

У день пам’яті святителя Миколая Чудотворця, 19 грудня, в Сполучених Штатах Америки відбулося офіційне представлення вікарного єпископа Філадельфійського Луки (Згоби). З благословення Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета вікарний єпископ Лука відтепер зможе доповнити парафіяльне життя українських громад в США та Канаді необхідними архієрейськими благословеннями та чинопослідуваннями.

Зустріч єпископа Луки відбулася у кафедральному соборі Святителя Миколая Чудотворця міста Філадельфія – центрі Вікаріату Української Православної Церкви Київського Патріархату в США та Канаді. Урочистості розпочалися вже на самій паперті собору, де хлібом-сіллю єпископа Луку вітала православна громада та патріарший хор собору під керівництвом п.Сюзан Гузь. Томас Гені, староста кафедрального собору, запросив архіпастиря до собору, де відбулося святкове богослужіння. На храмове свято зібралося велика кількість вірян, практично всі приступили до спасительного таїнства Причастя Тіла і Крові Христових.

– Сьогодні для нашої громади особливий день, – говорить доктор Олександр Качур, що прибув з дружиною Галею на святкування. – По-перше, сьогодні ми шануємо святого Миколая, адже наш собор освячений на честь саме цього святого. По-друге, ми, нарешті, отримали єпископа, який відтепер буде тут на місці оживляти наші українські громади. Велика подяка за це Святійшому Патріарху Філарету.

Представляючи єпископа Луку громаді діаспори, благочинний кафедрального собору протоієрей Олексій Качарай зачитав рішення Архієрейського Собору Української Православної Церкви Київського Патріархату про призначення ієромонаха Луки (Згоби) бути єпископом м.Філадельфії.

– Сьогодні ми чуємо євангельську розповідь про заповіді блаженств, виголошені Христом в Галилеї. Як ми чуємо з читання, Господь спустився з гори до народу, розповідаючи їм про скарби Царства Божого. Ось і я сьогодні спускаюся до вас, щоб нагадати, що всі ми рівні перед Богом. Він любить всіх нас однаково, адже ми – діти Його, а Він – наш спільний Батько. Тому Христос, прийшовши на світ, спасає всіх нас однаковою мірою. Ми тільки повинні відкрити двері наших сердець і Він увійде до нас і буде жити з нами, – сказав у своїй проповіді єпископ Лука.

Після Божественної літургії відбулося святкове прийняття з нагоди поставлення на Філадельфійську кафедру нового єпископа. Члени громади кафедрального собору та гості особисто вітали єпископа Луку. Як зазначив староста собору Томас Гені, з прибуттям до США єпископа Київського Патріархату, припиняються будь-які маніпуляції та інтриги недругів української православної діаспори.

– Ми розпочинаємо нове буття Української Православної Церкви Київського Патріархату в США та Канаді. Велика подяка за це і Святійшому Патріархові і Архієрейському Собору Церкви. А нам тепер слід багато потрудитися для гідного розвитку нашої Церкви на благо кожного православного вірного на нашому континенті, – наголосив пан Гені.

Дітки і всі присутні на богослужінні отримали подарунки від святого Миколая.

Нагадаємо, рішенням Архієрейського Собору Української Православної Церкви Київського Патріархату від 13 грудня цього року секретаря Вікаріату Української Православної Церкви Київського Патріархату в США та Канаді ієромонаха Луку (Згобу) призначено єпископом Філадельфійським, вікарієм Київської єпархії. Єпископська хіротонія новопризначеного вікарія відбулася 14 грудня 2021 року у Свято-Володимирському патріаршому кафедральному соборі м. Києва.

Пресслужба Київської Патріархії
за матеріалами Вікаріату УПЦ КП в США та Канаді

Поділитися дописом:

Наступна

Патріарх Філарет відзначив відому тележурналістку Наталю Влащенко

22.12.2021
22 грудня 2021 року Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет у своїй резиденції зустрівся з відомою українською журналісткою та телеведучою Наталею Влащенко. Поділитися дописом: