Україна переможе, бо з нами Бог, – інтерв’ю Патріарха Філарета напередодні відзначення 30-річчя утворення Київського Патріархату

Пропонуємо Вашій увазі, дорогі браття і сестри, велике інтерв’ю Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета журналісту та громадсько-політичному діячу Ігорю Мосійчуку, яке відбулося напередодні відзначення 30-річчя утворення Української Православної Церкви Київського Патріархату.

25-26 червня 1992 року у Києві був проведений Всеукраїнський Православний Об’єднавчий Собор, на якому відбулося об’єднання Української Православної Церкви на чолі з митрополитом Філаретом та Української Автокефальної Православної Церкви, в результаті якого постала Українська Православна Церква Київського Патріархату як Помісна Церква українського народу.

В інтерв’ю Патріарх Філарет розповів про становлення Української Православної Церкви Київського Патріархату та перспективи об’єднання всіх Православних Церков в єдину Українську Помісну Православну Церкву. Також йшла мова про ініціативу проведення Всеукраїнського Об’єднавчого Православного Собору та реакцію на цю ініціативу Православної Церкви України і Української Православної Церкви Московського Патріархату. Чому Церква засуджує содомський гріх і є противником ратифікації Стамбульської конвенції та чому путін гірше Гітлера? Відповіді на ці та інші запитання можна отримати переглянувши інтерв’ю.

 

Пресслужба Київської Патріархії

Поділитися дописом:

Наступна

У Володимирському кафедральному соборі провели в останню путь загиблого захисника України Алюду Звідаурі

22.06.2022
22 червня 2022 року, з благословення Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета, у Володимирському кафедральному соборі попрощалися із загиблим захисником України, грузинським добровольцем Алюдою Звідаурі. Поділитися дописом: