Упокоївся настоятель Свято-Юріївської парафії м. Києва протоієрей Сергій Станкевич

Із сумом повідомляємо, що сьогодні, 17 листопада 2020 року, відійшов до Господа настоятель парафії святого Юрія Переможця м. Києва протоієрей Сергій Станкевич.

Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет висловив співчуття дружині спочилого матушці Людмилі, рідним і близьким отця Сергія, парафіянам Свято-Юріївської парафії.

“Зі скорботою сприйняв звістку про упокоєння протоієрея Сергія Станкевича – жертовного і відданого пастиря, людини Церкви, великого патріота України.

Отець Сергій, поклавши своє життя на вівтар служіння Богові, ревно звершував високий і відповідальний послух Церкві. Отець Сергій був глибоко освіченою, культурною і духовною людиною. За роки свого пастирського служіння новопреставлений завжди засвідчував свою непохитну вірність Богові та Українській Православній Церкві Київського Патріархату. Це велика втрата як для парафії святого Юрія, так і для всієї нашої Української Православної Церкви Київського Патріархату.

Розділяючи скорботу разом з рідними і парафіянами отця Сергія, висловлюю всім вам щирі співчуття у зв’язку з важкою втратою та возсилаю свою молитву до Бога за упокоєння новопреставленого пастиря Христового у Царстві Небесному.

Нехай Всемилостивий Господь упокоїть душу новопреставленого протоієрея Сергія в оселях праведних” – повідомив у своєму співчутті Патріарх Філарет.

Протоієрей Сергій Станкевич народився 22 квітня 1957 року у Києві. Після закінчення середньої школи, з 1975 по 1978 рр. служив на кораблях Військово-морського флоту. Після служби навчався у Київському політехнічному інституті, працював на підприємствах м. Києва.

14 лютого 1993 року рукоположений Блаженнійшим митрополитом Філаретом у сан диякона, а 21 березня цього ж року – у сан пресвітера.

З 1995 року звершував пастирське служіння у церкві Архистратига Михаїла Видубицького чоловічого монастиря м. Києва.

17 травня 2003 року призначений настоятелем парафії с. Гнідин Бориспільського району Київської єпархії.

З липня 2003 року і до цього часу був настоятелем столичної парафії святого Юрія, служив у однойменному храмі у середмісті Києва на руїнах древнього Федорівського монастиря.

Отець Сергій був одним із відновлювачів Київського Пласту у 1989 році.

Протоієрей Сергій Станкевич був активним учасником українського церковного руху та стояв біля витоків Української Церкви. У 2019 році, отець Сергій разом з іншими священиками підтримав ідею Помісної Української Православної Церкви, залишився зі Святійшим Патріархом Філаретом і до останнього дня був добрим і відданим священником Української Православної Церкви Київського Патріархату.

Молимось і просимо Всемилостивого Господа Бога, щоб Він упокоїв душу новопреставленого протоієрея Сергія в оселях праведних. Царство Небесне і вічна пам’ять!

Пресслужба Київської Патріархії

Поділитися дописом:

Наступна

Велике інтерв'ю Патріарха Філарета Українським Новинам: Без незалежної Церкви не буде незалежної держави

18.11.2020
22 жовтня Українська Православна Церква Київського Патріархату відзначила 25-ту річницю інтронізації свого Предстоятеля – Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета. За цей час у житті Патріарха, як і у житті української церкви відбулося чимало важливих та історичних подій. Поділитися дописом: