Відбулася спроба захоплення храму УПЦ Київського Патріархату у смт. Клавдієво-Тарасове на Київщині

Сьогодні, 23 вересня, відбулася спроба рейдерського захоплення представниками Православної Церкви України храму святих мучениць Віри, Надії, Любові і матері їх Софії Української Православної Церкви Київського Патріархату у смт. Клавдієво-Тарасове на Київщині.

Група людей на чолі з місцевим благочинним ПЦУ протоієреєм Іваном Дзюбою близько 11 години прибули до храму і намагалися потрапити до нього. Рейдери зірвали металеву решітку перед центральними дверима, зламали замки та ручки на всіх дверях храму і парафіяльного будинку, зруйнували дошку оголошень на церковному подвір’ї. Чинити подальші незаконні дії з осквернення храму рейдерам завадила поліція, яка прибула на місце беззаконня. Саме працівники поліції перешкодили порушникам закону вдертися до храму і зупинили наругу над святинею. Наразі, громада і настоятель парафії протоієрей Сергій Струк перебувають біля храму і намагаються відновити церковне майно, яке знищили представники ПЦУ.

Починаючи з 2019 року, коли парафія мучениць Віри, Надії, Любові і матері їх Софії смт. Клавдієво-Тарасове залишилась в складі Київського Патріархату, громада страждає від незаконних дій представників ПЦУ, які намагаються захопити парафію Київського Патріархату та заволодіти її майном. Парафія вже близько двох років у різних судових інстанціях намагається захистити свій храм і забезпечити своє конституційне право на свободу віровизнання, щоб і надалі в мирі перебувати в Українській Православній Церкві Київського Патріархату. Судові процеси наразі тривають у Касаційному суді.

Громада храму також зверталася і до Престоятеля Православної Церкви України митрополита Епіфанія з проханням зупинити і не благословляти незаконні та насильницькі дії, які чинять духовенство і віруючі ПЦУ, але отримали у відповідь від очільника цієї Церкви лише мовчання і жодної реакції.

Настоятель протоієрей Сергій Струк та віряни парафії святих мучениць Віри, Надії, Любові і матері їх Софії благають віруючих піднести свої молитви до Господа Бога про захист їх та парафії від рейдерства представників ПЦУ, а також просять працівників МВС захистити їхні конституційні права на свободу віровизнання та зупинити незаконні дії, які чиняться по відношенню до віруючих Української Православної Церкви Київського Патріархату. Ми закликаємо громадськість та ЗМІ не бути осторонь подій у смт. Клавдієво-Тарасове, де зараз грубо порушуються права громадян України і звершується насильство щодо парафіян Київського Патріархату.

Пресслужба Київської Патріархії

Поділитися дописом:

Наступна

Патріарх Філарет відвідав засідання Поважної Ради відзнаки «Орден Святого Пантелеймона»

23.09.2021
23 вересня 2021 року Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет відвідав зібрання членів Поважної Ради громадської організації Відзнака за професіоналізм та милосердя «Орден Святого Пантелеймона», яке відбулося у залі засідання Вченої ради Національного медичного університету імені О.О. Богомольця. Поділитися дописом: