В Одесі вшанували пам’ять Тараса Шевченка

9 березня 2020 року в Одесі відбулися пам’ятні заходи з нагоди відзначення 206-ї річниці від дня народження Тараса Григоровича Шевченка.

В урочистому покладанні квітів до пам’ятника великому Кобзарю взяли участь єпископ Одеський і Балтський Нікон, настоятель храму Різдва Христового протоієрей Віталій Сеник та клірик цього храму протоієрей Петро Дідич.

В церемонії також взяли участь керівник Юридичного відділу Київської Патріархії Неоніла Ткаченко, парафіяни храму Різдва Христового, громадські діячі, представники влади, волонтерських та патріотичних організацій.

Творчість Кобзаря – його думки, мрії, тривоги надихали покоління борців за незалежність нашої Батьківщини, і надихають сьогодні. У його щирому, проникливому слові закладена волелюбна українська душа. А його мудрі настанови завжди будуть поруч з нами, які б випробування не траплялися на нашому шляху.

 

 

Прес-служба Київської Патріархії
за матеріалами сайтів Одеської облради та Одеської єпархії

Поділитися дописом:

Наступна

Патріарх Філарет звершив читання акафісту святій великомучениці Варварі

10.03.2020
10 березня 2020 року Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет звершив читання акафісту святій великомучениці Варварі у Володимирському кафедральному соборі м.Києва. Поділитися дописом: