Військовослужбовці подякували Патріарху Філарету за допомогу

Військовослужбовці, які несуть службу на сході України і захищають незалежність та суверенітет України, висловили вдячність Патріарху Київському і всієї Руси-України Філарету за сприяння у розвитку духовності особового складу Збройних Сил України.

Подяка від командира одного з підрозділів майора медичної служби М.Тим’яка надійшла в Київську Патріархію з Донецької області.

Ваша Святість, завдячуємо Вам за сприяння розвитку культури і духовності особового складу Збройних Сил України, Вашу активну громадську позицію і допомогу у оформленні Каплиці Покрови Пресвятої Богородиці для військовослужбовців, які виконують Конституційний обов’язок з захисту суверенітету та територіальної цілісності України під час проведення операції Об’єднаних сил на території Донецької та Луганської областей” – йдеться у Подяці.

Нещодавно, Святійший Патріарх Філарет надав матеріальну допомогу на внутрішнє облаштування каплиці на честь Покрови Божої Матері на території військового госпіталя у Донецькій області. Для храму були придбані ікони, підсвічники, богослужбове начиння. Духовну опіку серед військовослужбовців звершує капелан протоієрей Дмитро Кулічковський, який, зокрема, бере активну участь у справі будівництва каплиці. Незабаром, після освячення, свої двері відчинить ще один храм, який, віримо, буде місцем зустрічі людини з Богом та слугуватиме духовній підтримці наших захисників.

 

Пресслужба Київської Патріархії

Поділитися дописом:

Наступна

Патріарх Філарет про Томос ПЦУ, аборти, "одностатеві шлюби" та коронавірус в ефірі Українського радіо

30.10.2020
Святійший Патріарх Філарет у прямому ефірі дав інтерв’ю Українському радіо. Під час програми “Сьогодні. Ввечері” з ведучою Українського радіо Світланою Мялик Патріарх Філарет поділився своїми думками з приводу власних найбільших досягнень, коронавірусної хвороби, абортів та того, якою має бути автокефалія для Української Церкви. Поділитися дописом: