Звернення до Блаженнійшого митрополита Онуфрія, єпископату, духовенства та мирян УПЦ Московського Патріархату

Звернення до Предстоятеля Української Православної Церкви Московського Патріархату митрополита Київського і всієї України Онуфрія, єпископату, духовенства та мирян

 

Предстоятелю Української Православної Церкви
Московського Патріархату
Митрополиту Київському і всієї України
ОНУФРІЮ

Ваше Блаженство, дорогі владики, отці, брати та сестри!

У тяжкий час для українського народу, коли віроломна Росія розпочала та веде проти України страшну та підступну війну, а керівництво Російської Православної Церкви сприяє цьому безумству, коли гинуть кращі сини та дочки України, стаючи на захист рідної Батьківщини, як Предстоятель Української Православної Церкви Київського Патріархату, пропоную Вам об’єднатися в єдину помісну автокефальну Українську Православну Церкву, яка служитиме виключно інтересам українського народу.

Сьогодні кожен має визначитися на чийому він боці: добра чи зла, правди чи неправди, Авеля чи Каїна. Відійдіть від Москви та зробіть свій вибір заради Христа і це допоможе перемогти агресора, зупинити смертоносну війну, об’єднає всіх українців, принесе мир в Україну, збереже її цілісність і незалежність.

Сказано: “Благаю вас, браття, ім’ям Господа нашого Ісуса Христа, щоб усі ви говорили одне i не було між вами розділення, а щоб ви з’єднані були в одному розумінні та в одній думці” (1 Кор. 1, 10). А ми в духовному гімні співаємо: «В єдності сила народу – Боже, нам єдність подай».

Прошу Вас, зробіть цей історичний і рішучий вибір на бік правди та України.

З любов’ю у Христі,

ФІЛАРЕТ
ПАТРІАРХ КИЇВСЬКИЙ І ВСІЄЇ РУСИ-УКРАЇНИ,
ПРЕДСТОЯТЕЛЬ УКРАЇНСЬКОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ
КИЇВСЬКОГО ПАТРІАРХАТУ

28 лютого 2022 р.

м. Київ

 

Поділитися дописом:

Наступна

Патріарша молитва за Україну біля мощей святої великомучениці Варвари

1.03.2022
1 березня 2022 року, як і щовівторка, Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет звершив акафіст святій великомучениці Варварі перед її нетлінними і чудотворними мощами у Володимирському кафедральному соборі м. Києва. Поділитися дописом: