Звернення Патріарха Філарета до українського народу щодо початку війни

Звернення Патріарха Філарета до українського народу щодо початку війни

Дорогі брати і сестри!

Сьогодні вранці, 24 лютого, Росія оголосила нашій Батьківщині війну та почався широкомасштабний наступ.

Закликаю весь український народ встати на захист своєї рідної землі! Не ми розпочали війну, а почав агресор Путін. Господь Ісус Христос сказав: «Хто візьме меч, від меча і загине» (Мф. 26, 52).

Українці – мирний народ, але вони не поступляться своєю землею та свободою. Вони всіма силами боронитимуться.

Силі російського агресора ми найперше повинні протиставити незламність духу, жертовний патріотизм і консолідацію. Закликаю всіх не піддаватися паніці, дотримуватися розпоряджень української влади, надавати всіляку підтримку Збройним Силам України.

Церква молиться, щоб Господь дав нашому воїнству перемогу над агресором, а Путіна покарав за його гріх людиновбивства. Ми молимось Господу нашому Ісусу Христу, щоб Він послав нам мир і дав нам перемогу над цим злочинцем.

Звертаюся до всіх християн світу та людей доброї волі допомогти Україні зупинити ворога. Українці сьогодні захищають не лише себе, але й весь цивілізований світ.

Закликаю наших воїнів незламно стояти за нашу Україну. Церква молиться і буде молитись за нашу перемогу, за те, щоб Господь подавав сили захисникам України.

Україна обов’язково переможе, бо з нами правда і Господь Бог.

Боже Великий, Єдиний, нам Україну храни!

ФІЛАРЕТ,
Патріарх Київський і всієї Руси-України

24 лютого 2022 року
м. Київ

Поділитися дописом:

Наступна

Відеозвернення Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета

24.02.2022
Сьогодні зранку, 24 лютого 2022 року, коли Росія оголосила нашій Батьківщині війну та почався широкомасштабний наступ, Святійший Патріарх Київський і всієї руси-України Філарет звершив молебень за Україну, нашу владу і українське військо у Свято-Володимирському кафедральному соборі м. Києва. Перед молебнем Патріарх звернувся до українського народу! Поділитися дописом: